Werken als koerier

Werken als koerier is een baan die veel mensen met plezier uitvoeren. Hoewel je als koerier een grote verantwoordelijkheid hebt met het bezorgen van pakketten, komt de baan ook met veel vrijheid en andere voordelen. In bijna alle gevallen zal je in dienst van een koeriersdienst de pakketten met en auto bezorgen.

postbodeAlleen postbezorgers rijden nog weleens met een fiets rond om brieven te bezorgen. Voor de bezorging van pakketten is dit echter niet praktisch. Lekker heel de dag met een auto door een gedeelte van het land heenrijden om verschillende adressen te bezoeken is best een aangename werkzaamheid. Veel mensen willen daarom graag als koerier aan de slag. Daktiva zoekt vaak nieuwe koeriers, ga naar website voor meer informatie en openstaande vacatures.

Op jezelf aangewezen tijdens werk

Als koerier ben je tijdens je werk op jezelf aangewezen. Als je de route van bezorging aan het afwerken bent is er geen baas die constant over je schouder meekijkt. Je bent zelf verantwoordelijk om het werk goed uit te voeren. De meeste mensen die werkzaam zijn als koerier zien dit als een voordeel. Zij kunnen zelf bepalen welke muziek op de radio wordt afgespeeld. Voor het inplannen van pauzes zijn de koeriers ook zelf verantwoordelijk.

Je ziet nog eens wat van de wereld

Hoewel je als koerier wel de hele dag in de auto zit, heb je toch een werkplek die zich niet steeds op dezelfde plek bevindt. Als je in een kantoor werkt dan zal je uit het raam steeds hetzelfde uitzicht zien. Bij een koerier is dit anders. Zij zien tijdens hun werk nog eens wat van de wereld. Dit draagt eraan bij dat je geen saai werk hebt. Het maakt het werken als koerier een interessante baan.

Dankbare gezichten bij aflevering

Voor het grootste deel vervullen koeriers een dankbare taak. Als jij ervoor zorgt dat de pakketten op tijd geleverd worden, dan zal je bij de aflevering dankbare gezichten van mensen zien. Iemand die de dag ervoor een product via een webshop heeft besteld zal je komst met blijdschap tegemoet zijn als je het pakketje de volgende dag al af komt leveren. Deze dankbaarheid zorgt voor een gevoel van voldoening tijdens het uitvoeren van je werk.