Voordelig bellen en internet op je telefoon?

Laten we er geen doekjes omheen winden; het leven is best wel duur. Met hypotheken, huur, energiekosten en andere vaste lasten blijft er niet altijd genoeg over om leuke dingen te doen. Nu hebben we in Nederland heus niets te klagen, want het is echt een mooi land waar we in wonen.

Een hoop is mogelijk en eigenlijk heeft niemand echt honger. Om wat geld te besparen kijken veel mensen naar manier om hun maandelijkse vaste lasten te verlagen. Een goed idee, want dit zijn kosten die iedere maand weer terugkeren. Als je daar op bespaard heb je aan het einde van het jaar flink wat geld over. Heerlijk toch? Daar kun je misschien wat leuks van doen.

Telefoonkosten is ook flink op te besparen

geld besparenHet laatste nieuwe toestel in je bezit hebben is natuurlijk heel erg leuk Je kunt gebruik maken van en snelle telefoon en je maakt helemaal de blits bij je vrienden. Maar hier zit vaak een flink prijskaartje aan. Tegenwoordig zijn het toestel en het abonnement van elkaar los gekoppeld. Vroeger was dat wel anders. Je sloot dan een abonnement af en kreeg er zogenaamd een ‘gratis’ toestel bij. Dit was niet waar, want uiteindelijk betaalde je de telefoon gewoon zelf. Het bedrag voor de telefoon zat in feite verwerkt in de abonnementsprijs.

Hier is een hele rechtszaak over geweest en de rechter heet bepaald dat providers dit nu niet meer mogen doen. Natuurlijk kun je nog wel een toestel bij je abonnement nemen, maar hiervoor sluit je dan een lening af. Je zult dan je inkomensgegevens moeten tonen bij de telefoonwinkel en krijgt een BKR registratie. Niet iedereen wil dit en daarom zie je steeds vaker dat mensen een los toestel kopen, vaak een wat ouder model want die zijn nog enigszins te betalen. Je combineert dit dan met een los sim only abonnement, wat veel voordeliger is. Vaak kun je er ook voor kiezen om een maandelijks opzegbaar abonnement aan te schaffen.  Met youfone internet buitenland hoef je geen omkijken meer te hebben naar de verschillende vakanties in het buitenland.

Het voordeel van geen BKR registratie voor je toestel

Nu zullen er sommige mensen zijn die gewoon altijd het nieuwste toestel in hun broekzak willen hebben zitten. Er is wel iets voor te zeggen, maar de kosten zijn gewoon heel erg hoog. Je telefoon financieren is wat ons betreft geen heel erg goed idee. Doordat je een BKR registratie krijgt, kun je ook minder lenen voor je hypotheek of andere leningen. Als je een keertje een betaling mist, dan is er zelfs de mogelijkheid dat je een negatieve registratie krijgt en je dus helemaal in de problemen kunt komen. Voordat het zover is moet je het wel redelijk bond hebben gemaakt, maar toch.. waarom zou je het risico lopen als je ook met een wat ouder toestel overweg kunt? Het scheelt je ook nog eens een hoop geld op de lange termijn.