Iemand aannemen of een schoonmaakbedrijf inschakelen?

Een pand waar werkzaamheden worden verricht, moet natuurlijk schoon zijn. Onder vieze omstandigheden kunnen geen werkzaamheden worden verricht en is het personeel dus minder productief.  

Het is maar zelden het geval dat je het schoonmaken zelf gaat doen, dus moet er hulp ingeschakeld worden. Er zijn op dat moment twee opties, iemand aannemen of een gezocht schoonmaakster inschakelen. Beide opties hebben zo hun voor- en nadelen.  

Iemand aannemen voor de schoonmaak? 

Iemand aannemen lijkt vaak het meest voor de hand te liggen. Je neemt iemand aan die permanent voor de schoonmaak verantwoordelijk is en zich hier tijdens al zijn of haar diensturen mee bezighoudt. Het voordeel hiervan is dat je precies zelf kunt bepalen wie je aanneemt en wie daarmee verantwoordelijk is voor de schoonmaak 

Een nadeel is dan weer dat je niet helemaal van tevoren weet hoe goed iemand schoonmaakt en je zit er voor langere tijd aan vast als die persoon de proeftijd doorkomt. Ook moet er allerlei schoonmaakmateriaal aangeschaft en onderhouden worden.  

Schoonmaakbedrijf inschakelen 

Een s schoonmaakbedrijf IJsselstein inschakelen begint tegenwoordig steeds vaker de voorkeur te hebben. Je geeft namelijk alles wat bij het schoonmaken komt kijken uit handen aan een externe partij. In de meeste gevallen is kwaliteit gegarandeerd en heb je nooit problemen met ziekmeldingen, het aanschaffen van schoonmaakartikelen en allerlei administratie.  

Dit scheelt een hoop kopzorgen. De meeste bedrijfseigenaren vinden het ook gewoon prettig om op dit gebied expertise in te schakelen in plaats van zelf alles te moeten regelen. Het ligt er dan dus ook maar net aan waar de persoonlijke voorkeur ligt.