Fitness schema laten maken voor krachttraining

Je gaat de sportschool in en je wilt graag krachttraining gaan doen: hartstikke goed! Als je voldoende traint zal je lichaam steeds sterker worden en zul je je fit en gezond voelen.

Maar krachttraining is niet zomaar een paar gewichten heffen of een aantal squats doen. Als je het goed wilt aanpakken zorg je dat je een fitness schema laat maken speciaal voor krachttraining.

Personal trainer kan hulp bieden

trainings schemaEen professional zoals een personal trainer kan een fitness schema voor je in elkaar zetten dat helemaal is afgestemd op jouw lichaam en jouw wensen. Er zal in eerste instantie gekeken worden naar je huidige fitnessniveau. Je leest er hier meer over: www.droogtrainenacademie.nl/fitness-schema-krachttraining

Meestal gebeurt dat door middel van een aantal oefeningen en natuurlijk het meten en wegen. Ook zal je personal trainer met je door gaan nemen wat je wilt bereiken met je training en hoe vaak je wilt gaan trainen. Al deze punten zijn van belang voor het opstellen van het juiste schema voor je krachttraining.

Oefeningen in het fitness schema

Je trainer zal daarna alle oefeningen uit het fitness schema met je doornemen. Hierdoor leer je de oefeningen op de juiste manier ut te voeren. Maar zo kan je trainer ook het gewicht per oefening voor je bepalen. Gelijk squats uitvoeren met 100 kilo op je nek gaat niemand lukken tenslotte. Met alle gegeven op zak kun je in het vervolg zelf je training afwerken. Na een aantal weken zal je samen met je trainer de resultaten bekijken en het schema weer aanpassen. Zo bereik je stap voor stap je doel.

Het is dus zeker aan te raden een fitness schema te laten maken voor krachttraining, omdat je op die manier een goede training doet en de doelen bereikt die je graag wilt bereiken.