Een dagje naar Amsterdam..

Er zijn natuurlijk diverse steden in Nederland die je kunt gaan bezoeken als je een leuk dagje wilt vertoeven. In ons land is ook echt een heel hoop leuks te doen, je hoeft echt niet naar het buitenland om een leuke tijd te hebben.

amsterdam

Zo kun je bijvoorbeeld overwegen eens naar Amsterdam te gaan. Volgens sommige de meest waardeloze stad van Nederland (alhoewel dat vaak door de Rotterdammers gezegd wordt en we dat misschien met een korreltje zout moeten nemen).  Maar het is toch onze hoofdstad en leuke dingen doen in Amsterdam is niet zo moeilijk, er zijn namelijk diverse dingen die je kunt bezoeken. Laten we het daar eens over hebben..

Eerste vraag.. auto of openbaar vervoer??

parkeren in Amsterdam
Parkeren kan lastig zijn in Amsterdam.. misschien beter de trein pakken?

Voordat we leuke dingen bespreken die er in Amsterdam te doen zijn, willen we het eerst eens hebben hoe je er moet komen. Je kunt natuurlijk de auto pakken, maar het parkeren in Amsterdam is volgens velen echt een drama. De kosten zijn heel erg hoog en het komt ook regelmatig voor dat je helemaal geen plekje kunt vinden. Daarom zou je kunnen overwegen om de trein te pakken naar het centrum, of de auto te parkeren in een buurt rondom het centrum en vervolgens verder te gaan met de tram. Zorg van te voren dat je een goed plan hebt gemaakt, want met de auto door het centrum is echt een drama. We willen niet al te negatief doen hoor, maar de verhalen die we van mensen horen zijn soms echt niet best 🙂

Shoppen in het centrum van Amsterdam

shoppen in AmsterdamIn Amsterdam kun je echt een leuke tijd hebben als je van shoppen houdt. Er is natuurlijk de P.C. Hooftstraat waar je de luxe merken kunt shoppen als je een wat ruimer budget tot je beschikking hebt, maar ook in de rest van de stad zijn leuke winkel te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de Bijenkorf,  H&M en diverse andere grote ketens. Maar ook voor de mensen die graag bij de wat kleinere winkel koopt is er in Amsterdam veel te vinden. Op het internet zijn de leukste straatjes te vinden waar je moet zijn om een leuke outfit te scoren in Amsterdam.

Rondje doen op de grachtengordel

Een zeer leuke attractie is om met een rondvaart door de grachtengordel van Amsterdam te gaan. Je bent wel een echt toerist want vrijwel iedere buitenlander die naar Amsterdam komt maakt een trip op zo’n bootje. Toch is dit natuurlijk niet voor niets, je ziet de stad zo vanuit een heel leuk perspectief. In de stad zijn diverse bedrijven te vinden waar je de toer kunt volgen. Het valt aan te bevelen om wat onderzoek te doen en prijzen te vergelijken! Dat kan namelijk nogal schelen.

Bezoek het Vondelpark

Als je ook een beetje wilt ontspannen tijdens je bezoek aan Amsterdam, dan is het aan te raden om eens rond te gaan kijken bij het Vondelpark. Een heel erg gezellig park waar je veel mensen zult tegenkomen, maar als je geluk hebt kun je nog wel een rustig plekje vinden. Het is echt heel erg gezellig en is zeker een aanrader om eens te bezoeken.

Andere leuke dingen om eens te bezoeken zijn: Rijksmuseum, Anne Frank huis, Madame Tussauds, Leidesplein en nog veel meer. Maak er een gezellige dag van in Amsterdam!